Welkom op Samen Lingewaard

Zilverkamp steeds mooier

U bent aan zet voor het maken van de plannen. In een aantal stappen wordt, samen met deskundigen, gewerkt aan een ontwerp voor verbetering van uw straat. Het gaat om groen, parkeren, bestrating, verlichting, veiligheid, speeltuintjes en ontmoetingsplaatsen in de wijk. In 2018 zijn wij gestart en al een aardig eind op weg! In fase I van de Zilverkamp zijn we klaar met de werkzaamheden. Er wordt nu hard gewerkt in fase II. De plannen voor de straten in fase III worden nu samen met de bewoners gemaakt. Bekijk de planning.

We hebben een video gemaakt. Hierin vertellen de wethouder en de projectleider wat we doen bij het project Zilverkamp steeds mooier.

Video bekijken

Hoe tevreden zijn bewoners met hun opgeknapte straat?

In fase 1 en een deel van fase 2 hebben we de werkzaamheden afgerond. We zijn benieuwd naar wat de bewoners vinden van hun straat na het opknappen. Daarom hebben deze bewoners een vragenlijst ontvangen. Bijna 20% van de bewoners heeft de vragenlijst ingevuld.

Bijna 90% van de bewoners is positief over hun buurt

Dit blijkt uit de reacties op de vraag: “Hoe tevreden bent u over het algemeen met uw buurt?” De scores zijn  positief, neutraal of negatief. Er zijn ook vragen gesteld over verschillende thema’s. Bijvoorbeeld over groen, bestrating, verkeersveiligheid, parkeermogelijkheden en de samenhorigheid tussen bewoners. Ongeveer 70% van de bewoners is positief over het groen en de samenhorigheid. Over de bestrating en de verkeersveiligheid is ongeveer 62% positief. In een deel van de Zilverkamp zijn de mogelijkheden om te parkeren beperkt. Dit is ook terug te zien in de resultaten. 20% van de bewoners is negatief over de parkeermogelijkheden.

Bewoners tevreden over de betrokkenheid bij het maken van de plannen

We willen ook graag weten hoe tevreden de bewoners zijn met de manier waarop ze betrokken zijn geweest bij het maken van de plannen. Dit scoort goed. 70% is hier positief over, 20% neutraal. Maar 10% geeft aan hier negatief over te zijn.

Meten verschil voor en na het opknappen

Vanaf dit jaar sturen we ook een vragenlijst naar de bewoners bij de start van de planvorming voor hun straatcluster. Hiermee kunnen we zien of er een verschil is tussen de situatie voor het opknappen en erna. 

Wilt u meer informatie over de resultaten?

De resultaten staat in een rapport. Hierin ziet u voor elk straatcluster het gemiddelde cijfer op alle vragen van de vragenlijst. Ook ziet u hier voor elke vraag de totale uitslag. Wilt u het rapport inzien? 

Bekijk rapport

 

Vragen? 

Heeft u vragen over het opknappen van de Zilverkamp? Vult u dan het  contactformulier in. 

Neem contact op

 

 

Lopende projecten

We zijn bezig met het maken van plannen voor het opknappen van verschillende straatclusters. Hieronder vindt u straatclusters waar we nu mee aan de slag zijn. Vanaf 25 juli tot 13 september plaatsen we geen nieuwe plannen op deze website. Na 13 september worden weer nieuwe plannen gedeeld.  

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"5","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-link","topn":"30","orderBy":"contentPage_dateVisible ASC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":true,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"218243"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

Documenten

Hier vindt u alle vastgestelde definitieve ontwerpen.   

Bekijk alle documenten      

 

 

 
  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
Cookie-instellingen